blog

Taaltip: Duitse telefoonalfabet

Taaltips

Door het volgen van een taalcursus zakelijke Duits verbetert u uw taalkennis aanzienlijk. Daarnaast is blijven oefenen de manier om uw Duits op peil te houden. Een handig hulpmiddel om miscommunicatie te voorkomen is een telefoonalfabet te gebruiken.

Dus heeft u veel telefonische contacten met Duits sprekende klanten en vindt u het lastig om namen, woorden of e-mail adressen te spellen dan is onderstaande Duits telefoonalfabet wellicht handig.

Het Duitse alfabet

Gedurende een taalcursus zakelijk Duits wordt ingegaan op de verschillende aspecten van de taal, ook cultuurverschillen komen daarbij aan bod. Wat betreft het verschil met de Nederlandse taal kent d Duitse taal kent een aantal letters die in het Nederlandse alfabet niet voorkomen. Dit zijn de Ä, de CH, de Ö, de SCH, de ß en de Ü. Niet alle letters worden tegenwoordig altijd meer gebruikt. Dat geldt voornamelijk voor de ß.

Hoe te gebruiken?

Stel u moet uw naam spellen voor een Duitse klant. Uw Duitse klant herkent de letters die u wilt spellen eerder als u “zijn” Duitse alfabet gebruikt.

Taalcursus zakelijk Duits, Duits voor telefonisten/receptionisten

Voor telefonisten en receptionisten die veel telefonisch contact hebben met Duits sprekende klanten heeft Interlect speciaal lesmateriaal gemaakt. Zodoende leert u sneller en effectiever de Duitse taal waardoor u nog beter uw werkzaamheden kunt verrichten.

Uiteraard komen er vele handige en praktisch goed toepasbare tips terug tijdens onze zakelijke taalcursus Duits. Wilt u weten op welke manier u uw Duits kunt verbeteren. Neem dan contact op met ons. Wij zijn bereikbaar op 085 40 17 825 of stuur een e-mail aan info@interlect-groep.nl.