blog

Waarom een professionele vertaling?

Een professionele vertaling kan tot meer klantinteractie en dus omzet leiden. Uit onderzoek van Hotel.com blijkt namelijk dat 25% van de Engelse toeristen op vakantie fastfood eet omdat men de menukaart in restaurants niet kan lezen! Wat heeft dat nu weer met een professionele vertaling te maken denkt u. Stiekem toch best veel.

Uit dit onderzoek kan geconcludeerd worden dat deze restaurants omzet hebben laten liggen omdat ze hun menu´s niet professioneel hebben laten vertalen. Doordat de toeristen niet goed konden inschatten wat men er kon eten (lees kopen) besloot men geen geld uit te geven in het restaurant en te opteren voor iets wat men wel begreep.

Mijn taal staat er niet bij!

Wellicht dat de geïnterviewde toeristen onvoldoende avontuurlijk waren en daarom de restaurants waar de menu’s niet vertaald zijn voorbij liepen. Maar stel nu dat een online bezoeker op uw website komt voor een specifiek product. Deze bezoeker beheerst geen Nederlands en u heeft geen professionele vertaling van uw website in het Engels of bijv. Duits. Hoe groot acht u de kans dat deze online bezoeker een bestelling plaats/ meer informatie bij u opvraagt?

Professionele vertaling leidt tot hogere omzet

Een professionele vertaling houdt rekening met het type klant die u wilt aanspreken. Doordat wij bij een professionele vertaling niet alleen vanuit een taalperspectief maar zeker ook vanuit een cultureel perspectief vertalen spreken we de klant aan in de taal die hij begrijpt en hem aanspreekt.

Doordat een professionele vertaling de toerist/online bezoeker informatie geeft in zijn eigen taal is men ook beter in staat een beslissing te nemen: nee ik geef hier niet mijn geld uit / ja ik geef hier mijn geld uit want ik begrijp wat ik krijg.

Heeft u ook te maken met niet Nederlands sprekende klanten, zorg dan voor een professionele vertaling van uw documentatie. Interlect verzorgt professionele vertalingen in meer dan 20 talen, wij helpen u graag. Voor een prijsindicatie vult u hier ons offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte of neemt u contact op via info@interlect-groep.nl of bel 085-40 17 825. Interlect: taalspecialisten voor grenzeloos ondernemen!

Ook interessant om te lezen: