Notariële tolkdienst

U bent notaris en gaat een akte passeren met een anderstalige klant. U wilt zeker weten dat uw klant alles begrijpt. Dan is een beëdigde tolk van Interlect de oplossing.

Request a quote

Waarom een beëdigde tolk?

Het is een wettelijke verplichting om een tolk aanwezig te laten zijn bij het passeren van een notariële akte indien de aanwezige klant de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig is. Door inschakeling van een tolk kan worden voorkomen dat klanten informatie niet begrijpen of onjuist interpreteren met alle mogelijke consequenties van dien.

Wat is een beëdigde tolk?

Interlect werkt enkel en alleen met beëdigde tolken voor notariële tolkdiensten. Een beëdigde tolk is ingeschreven in het Register Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Inschrijving stelt wettelijke eisen aan de opleiding en vaardigheden van een tolk. Zodoende bent u ervan gegarandeerd dat onze tolken de juiste tolkattitude, integriteit en taalvaardigheid hebben om voor u en uw klant te tolken.

Welke talen?

Wij bieden notariële tolkdiensten aan in meer dan 20 talen. Dit zijn in ieder geval alle Europese talen maar ook Chinees (Mandarijn, Kantonees), Japans, Russisch, Thai en nog vele andere talen.

Soort akten
Dagelijks worden onze professionele tolken ingeschakeld bij het passeren van koopaktes, erfrechtaktes of huwelijkse voorwaarden.

Kosten

De kosten van een notariële tolkdienst zijn afhankelijk van onder andere het aantal aktes dat gepasseerd dient te worden en de taal die de tolk moet beheersen. Klik hier voor het opvragen van een geheel vrijblijvende offerte.