Notariële tolkdienst

U bent notaris en gaat een akte passeren met een anderstalige klant. U wilt zeker weten dat uw klant alles begrijpt. Dan is een beëdigde tolk van Interlect de oplossing.

Vraag offerte aan

Waarom een beëdigde tolk?

Het is een wettelijke verplichting om een tolk aanwezig te laten zijn bij het passeren van een notariële akte indien de aanwezige klant de Nederlandse taal niet of onvoldoende machtig is. Door inschakeling van een tolk kan worden voorkomen dat klanten informatie niet begrijpen of onjuist interpreteren met alle mogelijke consequenties van dien.

Wat is een beëdigde tolk?

Interlect werkt enkel en alleen met beëdigde tolken voor notariële tolkdiensten. Een beëdigde tolk is ingeschreven in het Register Beëdigde tolken en vertalers (Rbtv). Inschrijving stelt wettelijke eisen aan de opleiding en vaardigheden van een tolk. Zodoende bent u ervan gegarandeerd dat onze tolken de juiste tolkattitude, integriteit en taalvaardigheid hebben om voor u en uw klant te tolken.

Werkzaamheden van een notariële tolk

Als tolk is men verantwoordelijk voor het begrijpelijk overbrengen van de inhoud van de akte. Een goede voorbereiding van onze tolk is daarom belangrijk. Tijdens het passeren van de akte is de tolk “onpartijdig”.

Dat wil zeggen dat de tolk ervoor is om vragen en opmerkingen over de voorliggende akte van beide partijen zo goed mogelijk over te brengen. Ideaal is als de tolk aan het hoofd van de tafel zit. Zodoende kan hij beide partijen goed aankijken en aanvoelen of partijen elkaar begrijpen. Het voordeel van een tolk is dat vragen of onduidelijkheden direct besproken kunnen worden.

Welke talen?

Wij bieden notariële tolkdiensten aan in meer dan 20 talen. Dit zijn in ieder geval alle Europese talen maar ook Chinees (Mandarijn, Kantonees), Japans, Russisch, Thai en nog vele andere talen.

Soort akten
Dagelijks worden onze professionele tolken ingeschakeld bij het passeren van koopaktes, erfrechtaktes of huwelijkse voorwaarden.

Kosten

De kosten van een notariële tolkdienst zijn afhankelijk van onder andere het aantal aktes dat gepasseerd dient te worden en de taal die de tolk moet beheersen. Via ons online aanvraagformulier kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Liever eerst telefonisch overleg? Geen probleem, we zijn bereikbaar op 085-40 17 825.

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Bel 085-4017825 Stuur een e-mail Vraag offerte aan