Notariële tolk

U bent notaris en gaat een akte passeren met een anderstalige klant. U wilt zeker weten dat uw klant alles begrijpt. Dan is een beëdigde tolk de oplossing en bent u bij vertaalbureau Interlect aan het juiste adres.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Waarom een beëdigde tolk?

Bent u of is is uw client de Nederlandse taal niet voldoende machtig? Dan is het is een wettelijke verplichting om een tolk aanwezig te laten zijn bij het passeren van een notariële akte. Door het inschakelen van een professionele beëdigde tolk wordt voorkomen dat klanten informatie niet begrijpen of onjuist interpreteren met alle mogelijke consequenties van dien.

Wat is een beëdigde tolk?

Interlect werkt enkel en alleen met beëdigde tolken voor notariële tolkdiensten. Een beëdigde tolk is ingeschreven in een register. Door inschrijving in dit register worden wettelijke eisen gesteld aan de opleiding en vaardigheden van een tolk. Zodoende bent u ervan gegarandeerd dat onze notariële tolken de juiste tolkattitude, integriteit en taalvaardigheid hebben om voor u en uw klant te tolken.

Werkzaamheden van een notariële tolk

De tolk is verantwoordelijk voor het begrijpelijk overbrengen van de inhoud van de akte die wordt gepasseerd. Een goede voorbereiding van onze tolk is daarom belangrijk. Tijdens het passeren van de akte is de tolk “onpartijdig”.

Dat wil zeggen dat de tolk er voor is om vragen en opmerkingen over de voorliggende akte van beide partijen zo goed mogelijk over te brengen. Ideaal is als de notariële tolk aan het hoofd van de tafel zit tijdens het passeren. Dan kan de tolk beide partijen goed aankijken en aanvoelen of partijen elkaar begrijpen. Het voordeel van een notariële tolk is dat vragen of onduidelijkheden direct besproken kunnen worden.

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro, Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan, Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon, Tilburg

Welke talen?

Wij bieden notariële tolkdiensten aan in meer dan 20 talen. Dit zijn in ieder geval alle Europese talen maar ook Chinees (Mandarijn, Kantonees), Japans, Russisch, Thai en nog vele andere talen.

Soort akten
Dagelijks worden onze professionele tolken ingeschakeld bij het passeren van koopaktes, erfrechtaktes of huwelijkse voorwaarden.

Contact

De kosten van een notariële tolkdienst zijn afhankelijk van onder andere het aantal aktes dat gepasseerd dient te worden en de taal die de tolk moet beheersen. Via ons online aanvraagformulier kunt u een geheel vrijblijvende offerte aanvragen. Liever eerst telefonisch overleg? Als gespecialiseerd tolkencentrum zijn we bereikbaar op 085-40 17 825.

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
blog

Recente blogs

Hieronder vind je onze laatste blogs met informatie over vertalingen en nieuwe ontwikkelingen.