Beëdigde vertalingen

Beëdigde vertalingen

Heeft u een beëdigde vertaling nodig van een officieel document? Neem dan contact met ons op voor een snelle en vrijblijvende offerte.  

Vraag offerte aan

Een beëdigde vertaling nodig?

Heeft u een document dat officieel vertaald moet worden, ook wel beëdigde vertaling genoemd? Onze beëdigde vertalers helpen u hier graag mee. Een beëdigde vertaling is een document dat vertaald is door een beëdigd vertaler waardoor het vertaalde document rechtsgeldig blijft. Veel voorkomende documenten die beëdigd vertaald dienen te worden zijn:

  • Notariële akten zoals testamenten, Verklaring van Erfrecht of oprichtingsakten, 
  • Officiële documenten zoals: VOG, Diploma’s, Geboorteakte, Huwelijksakte, Scheidingsakte 
  • Overige documenten die aangeleverd dienen te worden bij instanties.

Vertaalbureau Interlect verzorgt de beëdigde vertaling van uw documenten snel en professioneel. Onze beëdigde vertalers hebben veel ervaring met het vertalen van diverse juridische documenten en akten. Wij kunnen u tevens helpen bij het verkrijgen van een Apostille of legalisatie. 

Staat uw document er niet bij dan kunnen wij deze uiteraard ook voor u vertalen maar misschien is een beëdigde vertaling dan niet nodig. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Wanneer een beëdigde vertaler?

Een beëdigde vertaling is nodig voor officiële documenten die ten behoeve van officiële instanties naar een andere taal vertaald moeten worden. De meeste instanties en bedrijven waarvoor u de vertaling nodig heeft geven zelf aan of de vertaling al dan niet beëdigd dient te zijn. Wordt het niet aangegeven, dan doet u er goed aan om het zelf na te vragen. Documenten als een diploma, geboortebewijs of notariële akte hebben rechtsgeldigheid. Met een beëdigde vertaling kunt u in Nederland of in het buitenland een vertaling overleggen die juridische rechtskracht heeft. 

De stempel op een beëdigde vertaling is een rechterlijk keurmerk dat de lezer vertelt dat de vertaling inhoudelijk gelijk is aan het origineel. U heeft niet altijd een beëdigde vertaling nodig. Twijfelt u, neemt u dan telefonisch contact met ons op, wij zijn bereikbaar op 085 40 17 825.

Apostille of Legalisatie

Niet in alle gevallen heeft u een Apostille of legalisatie nodig. Heeft u een document dat naar het Nederlands vertaald moet worden dan is een Apostille of legalisatie slechts bij hoge uitzonderingen nodig. Heeft u een document dat vanuit het Nederlands naar een ander taal vertaald moet worden dan kan het in sommige gevallen nodig zijn om de vertaling te laten voorzien van een Apostille of legalisatie. Of u een Apostille of legalisatie nodig heeft is afhankelijk van de instantie waar u het document gaat aanleveren.

Verschil tussen Apostille en Legalisatie

Het verschil tussen een Apostille en legalisatie is het traject dat doorlopen moet worden. In beide gevallen is het resultaat hetzelfde: een document waarvan de handtekening van onze beëdigde vertaler is voorzien van een extra garantie van authenticiteit. Een Apostille kunt u verkrijgen bij iedere grotere rechtbank in Nederland, kosten bedragen 21,- per document. Wij kunnen de Apostille ook voor u verzorgen. Of uw document voorzien kan worden van een Apostille is afhankelijk of het land is aangesloten bij het Apostille verdrag. Is het land waarvoor u de beëdigde vertaling nodig heeft niet aangesloten bij het Apostille verdrag dan moet u het verlengde legalisatie traject doorlopen.

Werkwijze beëdigd vertaalbureau Interlect

Voor het uitvoeren van een beëdigde vertaling hebben wij een kopie van het originele document nodig, omdat de beëdigde vertaling aan een kopie van het originele document wordt gehecht. Een beëdigde vertaling maken wij doorgaans volgens het onderstaande stappenplan.

• Offerte op basis van het document (ingescande versie ). U ontvangt van ons een offerte met een vaste scherpe prijs en snelle levertijd;

• Klant ontvangt van ons de beëdigde vertaling per post.

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over een beëdigde vertaling of heeft u een document dat beëdigd vertaald moet worden? Neem contact met ons op 085 40 17 825 of stuur een e-mail naar info@interlect-groep.nl of vraag direct een geheel vrijblijvende offerte aan.

Lees voor meer informatie ook onze blogs:

 

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Bel 085-4017825 Stuur een e-mail Vraag offerte aan