Huurcontract vertalen

Staat u op het punt een contract te ondertekenen? Voorkom miscommunicatie bij internationale partijen, zorg voor een professionele vertaling van contracten.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Huurcontract laten vertalen

Het sluiten van een overeenkomst is niet moeilijk, maar het opstellen van een contract heeft meer nodig dan een handdruk. Om zowel de rechten van de huurder als de verhuurder te vertegenwoordigen, is er een goed huurcontract nodig. Als verhuurder is het belangrijk hier de leiding in te nemen en zo een contract op te stellen. De toename van het aantal internationale werkers in de regio Amsterdam en Eindhoven maakt dat het vertalen van een huurcontract voor steeds meer bedrijven belangrijk wordt. 

Contract voor uiteenlopende zaken

De verhuurde zaken kunnen zeer uiteenlopend zijn, van boeken tot volledige gebouwen. Door deze diversiteit bestaan er verschillende soorten huurovereenkomsten en daaraan verbonden wet- en regelgeving.

Een huurovereenkomst kan zowel mondeling als schriftelijk worden vastgelegd. Een mondeling huurcontract is ook geldig, maar is wel moeilijk te bewijzen. Het is dan ook verstandig een getuige mee te nemen als u een mondeling huurcontract wilt afsluiten. Over het algemeen is het verstandig om een huurovereenkomst schriftelijk vast te leggen in een huurcontract, zodat het makkelijker is om de gemaakte afspraken te bewijzen.

Wat is een huurcontract?

Huur is een overeenkomst waarbij de verhuurder een eigendom of een gedeelte hiervan in gebruik geeft aan de huurder. In ruil hiervoor levert de huurder een tegenprestatie, dit is de huurprijs. In een huurcontract worden alle gemaakte afspraken voor de huur vastgelegd.
Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg

Soorten overeenkomsten

In de Nederlandse wet worden drie categorieën huurovereenkomsten beschreven: algemene huurovereenkomsten, huurovereenkomsten voor woonruimten en huurovereenkomsten voor bedrijfsruimtes die onder detailhandel en horeca vallen.

Bepaalde of onbepaalde tijd?

In een huurcontract wordt altijd opgenomen voor welke periode de huurovereenkomst geldt. Dit kan een tijdelijke overeenkomst zijn (bepaalde tijd) of een contract voor onbepaalde tijd. Voor veel soorten huurcontracten geldt een huurbeschermingsregeling. Dit betekent dat een verhuurder niet zomaar een huurcontract kan opzeggen zonder een daarvoor geldige reden.

Wat staat er in een huurcontract?

In het huurcontract moet in ieder geval staan wie de huurder en verhuurder zijn. Ook de hoogte van de huurprijs is uiteraard van belang. Daarnaast moet er een duidelijke omschrijving van hetgeen gehuurd wordt in het huurcontract staan, zoals het aantal kamers en het adres. De begin- en einddatum van het contract en het tijdstip van betaling dienen te worden vastgelegd, evenals de wijze van betalen. Verder kunnen er afspraken worden gemaakt over de jaarlijkse huurverhoging en de onderhoudsverplichtingen.

Staat van het gehuurde

Bij het begin van de huur is het aan te bevelen om de staat van het gehuurde schriftelijk vast te leggen zodat u problemen bij het einde van de huur kun voorkomen (herstel in oude staat). Een tip is het maken van een filmpje of goede foto’s.

Opzeggen van huurcontract

Een huurcontract voor bepaalde tijd loopt af wanneer de aangegeven duur in het contract is verstreken en de huurder of verhuurder het contract hebben opgezegd. Wanneer een contract voor bepaalde tijd niet tijdig wordt opgezegd, wordt het automatisch een huurcontract voor onbepaalde tijd. Een contract voor onbepaalde tijd eindigt wanneer de huur wordt opgezegd met inachtneming van de vastgelegde opzeggingstermijn. Voor de meeste huurcontracten is er sprake van huurbescherming. Dit houdt in de dat verhuurder de huur niet zomaar mag opzeggen zonder een daarvoor geldige reden.

Huurcontract vertalen

Een huurcontract is zowel voor de verhuurder als voor de huurder een belangrijk document dat de voorwaarden in juridische zin definieert en de rechten en plichten van beide partijen op een rijtje zet. Onze vertalers kunnen ieder huurcontract vertalen. Heeft u als makelaar of woningcorporatie te maken met een internationale huurder van een huis of pand voor wie een Nederlands contract moeilijk leesbaar is? Een juridische vertaling van juridisch vertaalbureau Interlect zorgt ervoor dat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn.

Gespecialiseerd in juridische vertalingen

Uw huurcontract vertalen kan naar elke gewenste taal. Wij werken enkel met (beëdigde) vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens “native-speakers” zijn van de doeltaal. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Aanvragen offerte

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Klik hier voor het aanvragen een geheel vrijblijvende offerte of bel met Interlect op telefoonnummer 085 40 17 825 voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.