Koopcontract vertalen

U staat op het punt de deal te sluiten, vergeet niet het contract professioneel te vertalen om misverstanden te voorkomen.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
Congrestolken

Uw koopcontract laten vertalen

U heeft uw droomhuis gevonden, dan wilt u natuurlijk zo snel mogelijk zeker weten dat de woning ook echt van u wordt. Hoe gaat dit proces in zijn werk? Na meerdere bezichtigingen en onderhandelingen worden de koper en verkoper het eens over de koopprijs.

Deze wordt vastgelegd in een voorlopig koopcontract, oftewel koopakte. Een koopcontract is een contract dat vooraf gaat aan de overdracht bij de notaris en waarin meestal ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Dit contract wordt zowel door de koper als door de verkoper getekend.

Wat staat in een (voorlopig) koopcontract?

Er wordt weleens gesproken over een voorlopig koopcontract, maar die term is een beetje misleidend. Want alles wat u afspreekt met de verkoper, en waarvoor u tekent, is meteen al bindend. Tenzij u zich binnen 3 dagen na ontvangen van de ondertekende koopovereenkomst bedenkt of een beroep doet op een in de overeenkomst opgenomen ontbindende voorwaarde. Een voorlopig koopcontract is alleen maar voorlopig omdat de woning nog niet officieel uw eigendom is.

In het voorlopig koopcontract leg je alle details vast die te maken hebben met de woning die u wilt kopen. Er staan onder andere de afgesproken koopprijs, de betalingsafspraken, de datum van overdracht en de ontbindende voorwaarden in. Alle zaken die de verkoper achterlaat in de woning of juist meeneemt, zoals de gordijnen, staan op een aparte lijst vermeld. Soms worden hier aparte prijsafspraken over gemaakt.

Let op bij het tekenen van koopcontract

Kijk alle ingevulde gegevens, zoals de koopprijs, de datum van de overdracht en de kadastrale gegevens, goed na. Laat dit eventueel door een jurist doen. Bereken van tevoren al wat u maximaal kunt lenen en laat u goed informeren over zaken die bij de financiering komen kijken, bijvoorbeeld schulden. Houd een ruime financieringsperiode aan in de ontbindende voorwaarden.
Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg

Bouwkundige keuring

Als koper heeft u de plicht om uzelf op de hoogte te stellen van alle eventuele gebreken aan de woning. Andersom is de verkoper verplicht om u te vertellen welke gebreken er zijn en uw verdere vragen over de woning te beantwoorden. En u dus ook te wijzen op de zaken die niet direct zichtbaar zijn. Wanneer u (potentieel) koper bent, kunt u dit rapport gebruiken om uw (toekomstige) kosten in te schatten en is het tevens een sterk onderhandelingspunt naar de verkoper. U weet wat er mis is aan het huis en dit zijn extra kosten! Het kan voorkomen dat er na de aankoop van een woning blijkt dat er sprake is van gebreken die aanzienlijke reparatiekosten met zich meebrengen. Op dat moment komt de vraag op of deze kosten zijn te verhalen op de verkoper.

In voorkomende gevallen moet worden nagegaan of de gebreken al voor de koop aanwezig waren en of de verkoper op de hoogte was en dus melding had moeten maken of dat de koper de gebreken bij een normaal en gebruikelijk onderzoek had kunnen zien.

Ontbindende voorwaarden

Dit zijn omstandigheden waardoor de koop toch niet doorgaat. Een veel voorkomende ontbindende voorwaarde is het voorbehoud van de financiering. De geldverstrekker velt namelijk pas een definitief oordeel als hij alle gegevens heeft. Dan kan het gebeuren dat de aanvraag alsnog wordt afgewezen.

Met deze afwijzing moet u de ontbinding onderbouwen. Regel de voorwaarden dus goed. In andere gevallen is het een overeenkomst waar de verkoper u aan kan houden. Indien u dan toch onder de koop uit wilt, bent u 10% van de koopsom aan de verkoper verschuldigd.

Overdracht van de woning

De officiële overdacht van de woning vindt plaats bij de notaris. Je tekent dan de leveringsakte en hypotheekakte. In de koopakte die je hebt getekend is ook de datum opgenomen waarop de woning echt van jou wordt. De notaris zorgt dat het afschrift van de leveringsakte en de hypotheekakte worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster. Zodra dat is gebeurd, is het huis officieel van jou!

Sleuteloverdracht

De datum van passeren is vaak ook de dag waarop de sleuteloverdracht plaatsvindt. Neem voordat de sleuteloverdracht plaatsvindt nog even een kijkje in de woning om te zien of alles volgens afspraak is achtergelaten.

De sleuteloverdracht gebeurt ook bij de notaris, zodat de overdracht rechtsgeldig is. Bij de overdracht zijn de koper(s), de verkoper(s) en de notaris aanwezig. Indien een van de partijen de Nederlandse taal niet voldoende machtig is, is het verplicht om een tolk bij de overdracht aanwezig te laten zijn. 

 

Koopcontract vertalen

Een koopcontract is voor de verkoper en koper een belangrijk document dat de bindende voorwaarden in juridische zin definieert en de rechten en plichten van beide partijen op een rijtje zet. Onze vertalers kunnen ieder koopcontract vertalen. Heeft u als makelaar te maken met een internationale verkoper of koper van een huis of pand voor wie een Nederlands contract moeilijk leesbaar is? Een juridische vertaling van Interlect zorgt ervoor dat alle betrokkenen weten waar ze aan toe zijn.

Gespecialiseerd in juridische vertalingen

Uw koopcontract vertalen kan naar elke gewenste taal. Wij werken enkel met (beëdigde) vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens “native-speakers” zijn van de doeltaal. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Aanvragen offerte

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Klik hier voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte of bel met Interlect op telefoonnummer 085 40 17 825​ voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.