Vertalen verzekeringspolissen

Internationale schadeafwikkeling kan ingewikkeld zijn, laat documentatie daarom professioneel vertalen.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Wat is een polis?

De polis is uw verzekeringscontract met de verzekeringsmaatschappij. U vindt er de algemene en bijzondere voorwaarden in van uw contract. Het is een document waarmee kan worden aangetoond dat een verzekeringsovereenkomst is afgesloten. Belangrijke items in uw polis zijn o.a. de aanvangsdatum, de verzekerde risico’s en de premie.

Polisvoorwaarden

Polisvoorwaarden zijn gedrukte voorwaarden die voor alle verzekeringen hetzelfde zijn. Er staat precies in wat is afgesproken. De polisvoorwaarden samen met het polisblad vormen de verzekeringsovereenkomst die men ontvangt wanneer er een verzekering is afgesloten. Een ander woord voor polisvoorwaarden is verzekeringsvoorwaarden.

Afgifte polis

Na afgifte van een eerste polis wordt bij elke wijziging, waaronder ook het bijsluiten van één of meer verzekeringen wordt verstaan, een nieuwe polis afgegeven. Daarmee komen de eerder afgegeven polissen te vervallen. Ook bij een nieuw verzekeringsjaar kan afgifte van een nieuwe polis ook plaats hebben ondanks dat er geen wijzigingen hebben plaatsgevonden in de verzekering(en).

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg

Totstandkoming van een verzekering

Een verzekering wordt definitief na een termijn van 14 dagen na ontvangst van de polis en de bijbehorende voorwaarden. U kunt dus zonder dat u premie verschuldigd bent de verzekering annuleren door de maatschappij schriftelijk of per mail onder vermelding van het polisnummer hiervan op de hoogte te stellen.

De verzekering wordt vervolgens geannuleerd per ingangsdatum, zodat deze geen dekking biedt voor in die tussentijd gevallen schaden. Wanneer er al één of meer verzekeringen op de polis zijn afgesloten, geldt het recht op annulering uitsluitend voor iedere naderhand bijgesloten verzekering.

Verlengen van een verzekering

Het verlengen van een verzekering gaat niet meer stilzwijgend. Verzekeraars brengen u vooraf op de hoogte dat de verzekering gaat prolongeren. Sommige verzekeraars vinden het dan ook netjes om weer een nieuwe polis toe te zenden waarin de premie, ingangsdatum, en provisie is opgenomen. Wilt u stoppen met een verzekering bij een bepaalde verzekeraar en elders voortzetten? Zeg deze dan ruim voor de opzegperiode op. Maar vergeet niet ook direct weer de opvolger af te sluiten voor het risico.

Verzekeringspremie

Een verzekeringspremie is een periodiek te betalen bedrag om een bepaald risico af te wentelen op de verzekeringsmaatschappij. Het niet op tijd betalen of onvolledige betaling van de verschuldigde premie kan verstrekkende gevolgen voor u hebben.

Vertalen polissen

Het vertalen van juridische/financiële documenten vereist specialistische kennis, want deze documentatie is vaak lastig te doorgronden. Jargon wordt niet geschuwd en juridische termen evenmin. Onze juridische en financiële vertalers zijn daarom up-to-date wat betreft terminologie, schrijfstijl en -wijze. Daarbij zijn onze vertalers zich bewust dat interpretatie verschillen gevolgen kunnen hebben, zoals bij het vertalen van polissen.

Gespecialiseerd in juridische en financiële vertalingen

Interlect, het juridisch vertaalbureau van Eindhoven en Amsterdam, levert ook beëdigde juridische vertalingen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Aanvragen offerte

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Klik hier voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 085 40 17 825​.

Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.