Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vertalen

In het buitenland werken of wonen vereist vaak een VOG. Laat deze professioneel en snel door ons vertalen.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving.

Een VOG kan worden afgegeven aan natuurlijke personen (mensen) en aan rechtspersonen (bedrijven/organisaties). Als iemand een VOG aanvraagt, wordt onderzoek gedaan naar het justitiële verleden van een natuurlijk persoon (NP) of rechtspersoon (RP). Heeft u een vertaling nodig van uw Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan bij Interlect!

Waarom heeft u een VOG nodig?

Een VOG voor een natuurlijk persoon (VOG NP) is in verschillende gevallen nodig. Bijvoorbeeld voor het vervullen van een functie waarin u werkt met vertrouwelijke gegevens, kwetsbare personen, geld of goederen. Uw (toekomstige) werkgever kan dan vragen om een VOG.

Voor sommige functies is een VOG wettelijk verplicht, bijvoorbeeld voor onderwijzers, gastouders en taxichauffeurs. De overheid legt in regelgeving vast voor welke beroepen een VOG in ieder geval verplicht is. Als er geen wettelijke verplichting is voor het overleggen van een VOG mag de werkgever zelf bepalen of hij een VOG verplicht stelt voor een bepaalde functie.

U krijgt in ieder geval een VOG als u geen strafbaar feit heeft gepleegd dat relevant is voor de betreffende functie.

VOG voor rechtspersonen

Met een VOG RP kunnen bedrijven of stichtingen hun integriteit tonen aan partners, bedrijven en overheden. De VOG RP kan bijvoorbeeld nodig zijn bij het afsluiten van een contract of om lid te worden van een brancheorganisatie. De VOG RP kan worden aangevraagd door de volgende rechtspersonen:

  • naamloze vennootschap (nv)
  • besloten vennootschap (bv)
  • stichting
  • vereniging
  • vennootschap onder firma (vof)
  • maatschap
Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg

Verklaring Omtrent het Gedrag vertalen

Een VOG kan bijvoorbeeld ook nodig zijn voor het verkrijgen van een visum of bij een emigratie. In dat geval moet de Verklaring Omtrent het Gedrag vaak (beëdigd) vertaald worden. Maar ook als u solliciteert naar een internationale functie of als bedrijf zaken wil doen met partners in het buitenland is een professionele vertaling nodig.

Het vertalen van juridische documenten vereist specialistische kennis, want deze documentatie is vaak lastig te doorgronden. Jargon wordt niet geschuwd en juridische termen evenmin. Onze juridische vertalers zijn daarom up-to-date wat betreft terminologie, schrijfstijl en -wijze. Daarbij zijn onze vertalers zich bewust dat interpretatie verschillen gevolgen kunnen hebben.

Wat is een spoedvertaling Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Een spoedvertaling is een vertaling die binnen 24 uur gereed dient te zijn. Afhankelijk van de grootte van het document stellen wij dezelfde kwaliteitseisen aan een spoedvertaling als bij een reguliere vertaling. In geval van een spoedvertaling, van bijvoorbeeld uw VOG, werken onze vertalers buiten kantoortijden voor u door.

Verklaring omtrent het gedrag vertalen door native vertaler

Bij het vertalen van uw Verklaring Omtrent het Gedrag staat kwaliteit voorop. Daarom werken wij met geselecteerde vertalers die ervaring hebben met het vertalen van juridische documenten en hier in relevante cursussen hebben gevolgd.

Hierbij staat voor ons ervaring op het gebied van juridisch vertalen voorop. Reden: het beheersen van een taal op moedertaalniveau is geen garantie van juridische kennis. En juist de kennis van juridische systemen en de verschillen tussen rechtssystemen maakt dat onze vertalers juridische documenten zoals een VOG correct weten te vertalen.

Wat is een native vertaler?

Interlect hanteert in de basis het moedertaalprincipe, ook wel het native principe genoemd. Dat wil zeggen dat onze vertalers vanuit een geleerde vreemde taal naar de eigen moedertaal vertalen.

Daarnaast spreekt men ook wel over near native vertalers. Vertalers die zich een andere taal eigen hebben gemaakt op een dergelijk niveau dat men bijna native is. Een vertaler die native (of near native) is, is niet altijd de beste vertaler. Een goede vertaling is meer dan alleen taalregels beheersen. Men heeft taalgevoel nodig, inlevingsvermogen in een tekst, kunnen schakelen tussen twee rechtsgebieden. Belangrijker nog: men heeft veel ervaring nodig.

De keuze die Interlect maakt voor een native of near native vertaler voor het vertalen van bijvoorbeeld uw Verklaring Omtrent het Gedrag is van veel factoren afhankelijk. Voor sommige taalcombinaties zijn namelijk weinig tot geen vertalers beschikbaar, zeker als het gaat om een spoedvertaling. Is de taalcombinatie waarna het document vertaald dient te worden zo zeldzaam, dan kan het zijn dat het document eerst naar het Engels vertaald wordt om vervolgens naar de gewenste taal te laten vertalen.

Gespecialiseerd in juridische vertalingen

Uw Verklaring Omtrent het Gedrag vertalen kan naar elke gewenste taal. Wij werken enkel met (beëdigde) vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens “native-speakers” zijn van de doeltaal.

Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Geheimhouding

Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een persoonlijk document met vertrouwelijke informatie. Mocht u het op prijs stellen, dan zijn wij bereid om, eventueel een door u opgestelde geheimhoudingsovereenkomst, te ondertekenen.

Aanvragen offerte

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet.

Klik hier voor het aanvragen een geheel vrijblijvende offerte of bel met Interlect op telefoonnummer 085 – 40 17 825 voor meer informatie.

Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.
blog

Recente blogs

Hieronder vind je onze laatste blogs met informatie over vertalingen en nieuwe ontwikkelingen.