Contract vertalen

Een contract vertalen geeft duidelijkheid over de inhoud en de juridische gevolgen van de afspraken. Heeft u een vertaling nodig van een contract? Dan bent u bij Interlect, het juridisch vertaalbureau, aan het goede adres.

Wij werken o.a. voor

Klant:Sirva
Klant: De Rivieren Notariskantoor
Klant:HLB Witlox van den Bomen
Contactform top of the webpage

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.


Contracten laten vertalen

Vaak is specialistische kennis nodig om juridische documenten te vertalen, zoals bij het vertalen van contracten. Deze documentatie is vaak lastig te begrijpen doordat jargon niet wordt geschuwd en juridische termen zijn niet weg te denken. Onze professionele juridische vertalers hebben uitgebreide kennis met het vertalen van een breed scala aan contracten en juridische documenten en akten. Hierbij houden we rekening met de verschillen tussen wet en regelgeving, terminologie, schrijfstijl en -wijze van brontaal en doeltaal. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor het vertalen van uw contracten.

Vertalen van contracten tolken

Contracten vertalen

Het opstellen van contracten, koop- of verkoopcontracten, arbeidscontracten, etc., wordt veelal gedaan door advocaten en juristen. Dit hoeft echter niet, in beginsel is het opstellen van een contract vormvrij (enkele uitzonderingen daargelaten). U kunt dus zelf een contract opstellen. Geadviseerd wordt echter vaak om bij contracten met grote (financiële) gevolgen, dit te laten opstellen door een ervaren jurist of advocaat. Doorgaans vertalen wij dan ook contracten met een hoog juridisch terminologie gehalte omdat deze zijn opgesteld door advocaten of juristen.

De opbouw van een juridische vertaling

De vormvrijheid bij het opstellen van een contract maakt dat ieder contract anders is. Niet in de laatste plaats omdat iedere afspraak die contractueel vast wordt gelegd anders is. Qua opbouw van contracten en juridische vertaalterminologie is er echter wel een rode draad te herkennen. Zo begint een contract met de titel en worden de betrokken partijen beschreven.

Worden de overwegingen beschreven waarom partijen met elkaar een contract aan willen gaan. In contracten wordt ook ingegaan op de begripsbepalingen in de tekst (wat is de definitie van gebruikte termen). Zodoende weten beide partijen wat wordt bedoelt. Met name bij het vertalen van contracten is het zeer belangrijk aandacht te besteden aan het correct interpreteren van de begripsbepalingen. En tot slot de afsluiting en ondertekening van het contract waarbij partijen een handtekening zetten ter bekrachtiging van de gemaakte afspraken.

Ook internationaal gaat deze opbouw op. Als klant heeft u als voordeel dat wij een uitgebreide terminologie database beheren waardoor wij nog beter in staat zijn om uw contracten correct te vertalen.

Waarom een contract vertalen
USP vertalen

Vertalen naar meer dan 20 talen

Snelle levertijden en scherpe tarieven

Tone of voice van de vertaling is belangrijk

Reviews

Wat onze klanten zeggen

“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent, was very helpful. ”

Leandro, Brazil

“De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima.”

Stefan, Valkenswaard

“Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes.”

Leon, Tilburg

Gespecialiseerd in het vertalen van contracten

Uw contract vertalen kan naar elke gewenste taal bij vertaalbureau Interlect. Bijvoorbeeld vanuit het Engels of Nederlands naar het Spaans, Italiaans, Duits of Frans. Ook talen buiten Europa zoals het Japans, Thai, Chinees, Hindi en Vietnamees. Wij werken enkel met vertalers die een vertaalopleiding hebben afgerond op HBO-niveau of hoger en tevens “native-speakers” zijn van de doeltaal. Zo bent u te allen tijde verzekerd van een correcte vertaling. Interlect, het vertaalbureau van Eindhoven en Amsterdam, levert ook beëdigde juridische vertalingen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Een contract is in veel gevallen een vertrouwelijk document. Als juridisch vertaalbureau werken we met veel diverse partijen in het juridische vakgebied. Voor zakelijke klanten is er de mogelijkheid dat we in overleg een geheimhoudingsverklaring overeenkomen voordat we starten met de vertaling.

Werkzaamheden bij een contract vertalen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

De prijs van een professionele juridische vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Vraag hier uw geheel vrijblijvende offerte aan of bel ons op 085 40 17 825.

Ook interessant om te lezen:

Contactform top of the webpage

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.


Blogs

Recente blogs

Interessante blogs over taal & cultuur

Hieronder vind je onze laatste blogs met informatie over vertalingen en nieuwe ontwikkelingen.

Wat is een beëdigde vertaling?

We krijgen veel vragen over het onderwerp “beëdigde vertaling”. Vandaar een tweeluik blog waarin we ingaan op de meest voorkomende vragen over het fenomeen beëdigde vertaling.

Lees meer

Tips leren Spaanse taal

Heeft u veel zakelijke contacten in Spanje? In deze blog een aantal tips voor het leren van de Spaanse taal.

Lees meer

internationaal communiceren

Communicatie bij internationaal zakendoen

De taal waarin je met je internationale contacten communiceert heeft heel veel invloed op hoe de communicatie verloopt.

Lees meer