blog

Waarom een taaltraining Duits?

Taaltraining zakelijk Duits

Duitsland is nog altijd exportland nummer 1 voor Nederland. Er is geen land in de wereld waar de BV Nederland economisch zoveel verbondenheid mee heeft. Toch spreken steeds minder Nederlanders de Duitse taal op goed niveau. Niet alleen jammer, maar ook zeer nadelig voor onze economie. Het gezegde luidt niet voor niets: “Wiens brood men eet, diens taal men spreekt”.

Belang van goed beheersen Duitse taal

In Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Noord-Italië, Liechtenstein, Luxemburg en een klein deel van België spreekt men Duits. In totaal spreken daarmee ongeveer 100 miljoen EU inwoners Duits als moedertaal. Ter vergelijking spreken ‘slechts’ 55 miljoen Europeanen Engels als moedertaal en ongeveer 50 miljoen Europeanen Frans. Statisch gezien is er een grotere kans dat u in Europa een Duits sprekende gesprekspartner treft dan een Engels of Frans sprekende. In bijna 50% van alle gevallen voelen Duitsers zich niet prettig als men Engels moet praten. De eigen Duitse taal prevaleert daarmee boven een andere taal bij het zaken doen.

Nederlandse werkgevers eisen in toenemende mate dat men het Duits op zakelijk niveau goed beheerst omdat een groot deel van de Duitse klanten het Engels als communicatiemiddel niet accepteert.
Gezien de nauwe economische banden met Duitsland is het goed beheersen van de Duitse taal een belangrijke voorwaarde voor internationaal succes.

Taaltraining Duits

Door de gebrekkig kennis van de Duitse taal laten veel Nederlandse bedrijven orders liggen in Duitsland. Wilt u uw zakelijke Duits verbeteren, neem dan contact met ons op. Samen bekijken wij waar de mogelijkheden liggen om op een snelle manier verbeteringen aan te brengen in uw Duitse taalkennis. Dit doen wij door onze taaltraining Duits altijd zo veel als mogelijk af te stemmen op uw werkzaamheden en doelstellingen. Hierdoor leert u efficiënter de taal en bent u sneller instaat om internationale succes te behalen. 

Voor een vrijblijvende afspraak belt u 085 40 17 825 of vraag een geheel vrijblijvende offerte op via ons offerteformulier. Of bent u geïnteresseerd in een andere taaltraining? Of wilt u een tekst vertalen of een tolk aanvragen? Wij helpen u graag verder.