Juridische tolken

Bij juridische geschillen staan onze professionele juridische tolken klaar om taalbarriƫres weg te nemen. Al meer dan 20 jaar zijn onze tolken vaak aanwezig bij rechtbank of mediationgespreken, we ondersteunen u graag.

Wij werken o.a. voor

Wanneer gebruik je een tolk?

Er zijn steeds meer situaties waarbij een tolk nodig is in de rechtbank. Lang niet altijd heeft de verdachte of degene die een rechtszaak aanspant voldoende kennis van de Nederlandse taal om de rechtszaak goed te kunnen volgen. In dat geval is een tolk van groot belang.

Maar moet u deze tolk eigenlijk zelf regelen of wordt dit voor u geregeld? En hoe werkt een tolk eigenlijk in de rechtbank?

Beedigde tolken

Hoeveel tolken inzetten?

Afhankelijk van de groepsgrootte en lengte van de zitting/ bijeenkomst kan het nodig zijn om twee tolken in te zetten. Dit bepalen we in overleg. Daarnaast is het vaak handig om een fluisterset naar de zitting mee te nemen. De tolk hoeft dan niet direct naast de client te zitten. Naast professionele tolken levert Interlect ook fluistersets indien deze nodig zijn.

Wie regelt de tolk?

Soms is de rechtbank verantwoordelijk voor het regelen van een tolk. In andere situaties kun je zelf een tolk regelen. Bekijk per situatie wie de tolk regelt.

Als je wordt opgeroepen als getuige of als verdachte, is de rechtbank verplicht om voor een tolk te zorgen. Dat geldt ook wanneer de verdachte in een strafzaak de Nederlandse taal niet machtig is of wanneer hij of zij doof of slechthorend is.

Wanneer je zelf een rechtszaak begint, over bijvoorbeeld het ontbinden van een contract of het aanvragen van scheiding, of als je zelf aangifte doet bij de politie van een misdrijf, is het uw eigen verantwoordelijkheid om een tolk te regelen, mocht dit nodig zijn.

Ga je naar de rechtbank om een andere reden dan hierboven staat? Twijfel je of je een tolk kan inzetten? Of vraag je je af wie de tolk moet regelen? Neem dan contact met ons op via onderstaande contactformulier.

Wat is een beƋdigde tolk

Meer dan twintig taalcombinaties mogelijk

Door ons ervaren team van congrestolken kunnen wij onze tolkdiensten in veel verschillende taalcombinaties aanbieden. De taal waar een tolk naar tolkt is altijd zijn of haar moedertaal. Doordat wij enkel met native conferentietolken werken, bent u verzekerd van een tolk met de juiste kennis van de doeltaal. Al onze tolken zijn bedreven in hun vak, opgeleid tot tolk Ć©n hebben de benodigde culturele kennis. Een aantal voorbeelden van talen waarnaar getolkt kan worden zijn: Duits, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Spaans, Turks, Marokkaans, Farsi, Hindi, Chinees, Arabisch, Japans en Roemeens.

Heeft u meerdere taalcombinaties nodig? Of komen er uiteenlopende onderwerpen aan bod op uw internationale conferentie of event? Dat is geen enkel probleem. U kunt bij ons ook een team van congrestolken inhuren. Waar nodig kunnen wij ook eventuele documentatie voor de aanwezigen vertalen zodat uw event optimaal is.

Werkzaamheden beƋdigde tolken

Wat kan Interlect voor u betekenen?

Bent u op zoek naar een beƫdigde tolk tijdens een (rechtbank)zitting? Onze beƫdigde tolken hebben veel ervaring in het tolken bij rechtbank en gerechtshof in uiteen lopende zaken en geschillen. Interlect verzorgt de juiste beƫdigde tolk tijdens uw zitting. Zodoende kunt u zich richten op belangrijkere zaken. Wel zo prettig! Vraag nu een vrijblijvende offerte aan voor een juridische tolkdienst. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken op 085-40 17 825.

Ook interessant om te lezen: