Blog

Waarom een zakelijke taaltraining Duits volgen?

Offerte

Zakelijke taaltraining Duits

Waarom een zakelijke taaltraining Duits volgen? Een goede vraag, zeker nu uit onderzoek blijkt dat steeds meer talen verdwijnen. Volgens pessimistische schatting zijn er in het jaar 2100 nog maar 400 van de nu 6.000 talen zijn overgebleven.

Dus de vraag “waarom een zakelijke taaltraining Duits volgen” is op zich niet raar. Gelukkig zullen er altijd verschillende talen blijven bestaan. Want taal is zoveel meer dan alleen woorden en lastige Duitse grammatica.

Taal is een vorm van culturele uiting. Net zoals we in Nederland gebouwen met een eigen stijl bouwen of voedsel bereiden. Het zegt iets over wie je bent en tot welke groep je behoord. En mensen zijn kudde dieren. We willen graag bij een groep horen.

Heeft het nog zin om Duits te leren?

Dat is een lastige vraag. Het is namelijk moeilijk voorspellen of een taal als het Duits over bijv. 100 jaar nog zal bestaan. Het Duits wordt door veel mensen als een lastige taal gezien om te leren. De vele naamvallen maken dat veel mensen er tegenop zien om Duits te leren. Heeft dit invloed op het overleven van een taal? Het uitsterven van een taal heeft niet zoveel te maken met hoe moeilijk of makkelijk een taal is. Veel meer blijkt de economische positie van de spreker van de taal invloed te hebben op het bestaansrecht van een taal.

De economie als motor voor de Duitse taal

Als het voortbestaan van de Duitse taal mede afhangt van de economische positie van de Duitser dan zien wij het positief in voor de taal. Als motor van de Europese economie en een van de rijkste landen ter wereld. Daarnaast moeten we niet vergeten dat ook Zwitserland en Oostenrijk twee landen zijn waar de economieën aar.dig meedraaien. Samen spreken ongeveer X aantal mensen Duts als moedertaal. Op basis hiervan kunnen we voorzichtig stellen dat het Duits er over 100 jaar nog wel zal zijn.

Zakelijke taaltraining Duits

Doet u zaken of gaat u binnenkort zaken doen in een van de Duits sprekende landen? Wilt u uw Duits verbeteren? Volg dan een zakelijke taaltraining Duits bij ons. Onze native docenten Duits begeleiden u bij het leren van de taal. Even belangrijk vinden wij dat u ook de culturele verschillen tussen onze beide landen op waarde weet te schatten. Een taal spreken is één, een cultuur begrijpen is wat woorden waarden geeft.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, neemt u contact op 085 40 17 825 , vul onderstaande contactformulier in of vraag direct een offerte bij ons aan.