Advertentie vertalen met behoud van de boodschap

Het vertalen van advertenties is met recht een niche in de wereld van het vertalen te noemen! Deze vertalingen luisteren namelijk bijzonder nauw. Kennis van de cultuur van het doelland is essentieel om de commerciële boodschap van een advertentie vertaling goed over te brengen. Zonder een juiste vertaling is het risico dat de advertentie niet het gewenste effect heeft.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Advertentie vertalen voor goede conversie

Een commerciële vertaling is geen doorsnee vertaling. Het is meer dan het vertalen van de woorden alleen. De culturele context speelt bij dit soort teksten een erg grote rol. U wilt natuurlijk vooral dat uw tekst nog nèt zo aansprekend is als in de originele taal. Daarom moet de tekst in de nieuwe culturele context worden geplaatst om dezelfde impact te hebben.

Commerciële teksten hebben als doel om de lezer tot een actie aan te zetten. De tekst moet raken, iets in de lezer aanwakkeren en vooral duidelijk zijn in de boodschap en tot leiden tot een bepaalde conversie. 

Rekening houden met cultuurverschillen bij advertentie vertalen

De grote rol van cultuur bij het vertalen van een advertentie is niet over het hoofd te zien. U bent bijvoorbeeld vast wel bekend met de hoge mate van directheid van ‘ons Nederlanders’. Dit kan in het buitenland nog wel eens als té direct worden gezien. Daarnaast gebruiken Nederlandse teksten vaak een informele aanspreekvorm en zijn ze erg kort en bondig.

In het Spaans of Duits omvatten commerciële teksten vaak een stuk meer beschrijvingen. Deze talen lenen zich voor prachtige zinnen en beeldspraak. Daarnaast spreekt men elkaar vaak met ‘u’ aan. Dit is heel anders dan in het Nederlands en vraagt dus om een flinke aanpassing van de advertentie.

Interlect: expert in commerciële vertalingen

Bij Interlect zijn wij gespecialiseerd in het vertalen van commerciële teksten. Door deze teksten in handen te geven van onze native speaker vertalers, bent u verzekerd van een advertentie die écht zal werken. Deze vertalers weten namelijk als geen ander hoe zij om moeten gaan met de cultuur en gewoontes van uw internationale doelgroep. Daarnaast beschikken onze vertalers ook over een commerciële achtergrond.

Meer dan twintig taalcombinaties mogelijk

U kunt bij ons terecht voor het vertalen van advertenties naar meer dan twintig taalcombinaties. Een advertentie vertaling in het Engels ligt waarschijnlijk voor de hand. Maar wij kunnen ook vertalen naar andere gangbare Europese talen zoals Frans, Italiaans en Duits. Ook voor vertalingen naar het Chinees, Japans, Farsi, Hindi, Portugees, Thais, Turks, Marokkaans en Tsjechisch bent u bij ons aan het juiste adres.

Tarieven advertentie vertalen

De prijs van een professionele vertaling is bij Interlect altijd maatwerk. Ons tarief is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp en levertijd. Klik hier voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte of bel ons op 085 40 17 825. U kunt ook altijd een e-mail sturen naar info@interlect-groep.nl.

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg
blog

Recente blogs

Hieronder vind je onze laatste blogs met informatie over vertalingen en nieuwe ontwikkelingen.

Contact

Wilt u meer informatie over onze tolkdiensten? Of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? We maken graag kennis met u. Neem contact met ons op via telefoonnummer 085-4017825 of e-mail info@interlect-groep.nl om een afspraak te maken.

 Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.