Deurwaardersexploot vertalen

Internationaal zaken doen is ook risico op non betaling. Heeft u een openstaande vordering, laat deze professioneel vertalen.
Wij werken o.a. voor:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.

Wat is een deurwaardersexploot?

Een exploot is een proces-verbaal van de ambtshandeling van een deurwaarder: het leggen van beslag, het constateren van bepaalde waarnemingen, of het betekenen van een dagvaarding. De inleiding van een procedure, die tevens de oproep bevat om op een bepaalde datum bij de rechtbank te verschijnen. Exploit of exploot is een verzamelnaam voor officiële stukken die uitsluitend door een gerechtsdeurwaarder kunnen worden uitgebracht. Het is het officieel overhandigen van een gerechtelijk stuk zoals een dagvaarding of een vonnis.

Bewijsstuk

Het exploot dient als bewijsstuk dat iemand dat gerechtelijk stuk daadwerkelijk ontvangen heeft, waardoor weerlegd kan worden dat de ontvanger er onbekend mee zou zijn. Omdat bij het betekenen ook een kopie van het exploot moet worden overgereikt, is een exploot meestal vooraf uitgewerkt, met uitzondering van de details van het betekenen. Ter plaatse worden dan details ingevuld. Deze kopie is ook de reden waarom veel mensen een exploot associëren met een dwangbevel.

Wat is de betekening?

De betekening is de afgifte van een afschrift van een akte door middel van een gerechts-deurwaardersexploot. De betekening geldt als een officiële in kennis stelling van de inhoud van een akte. De gerechtsdeurwaarder mag niet tot betekening over in een voor het publiek niet toegankelijke plaats, vóór zes uur ‘s morgens en na negen uur ’s avonds en op zaterdag, zondag of een wettelijke feestdag. De gerechtsdeurwaarder kan diverse aktes van betekening overhandigen. De meest gekende aktes van betekening zijn

  • akte van dagvaarding om te verschijnen voor een rechtbank
  • akte van betekening van een vonnis (eventueel samen met een bevel tot betalen)
  • akte van bevel tot betalen
  • akte van bevel tot ontruiming der woning
  • akte van beslaglegging (bv. op uw inboedel, uw woning of uw uitkering)
  • akte van betekening van opzeg

Wanneer geen persoonlijke betekening mogelijk is, zal de gerechtsdeurwaarder voortaan altijd een afschrift van het exploot, onder gesloten omslag, in de brievenbus steken. De geadresseerde kan er dan onmiddellijk kennis van nemen. Hij krijgt de betekening de volgende dag nog eens bevestigd via een aangetekende brief. Daarin wordt gemeld dat hij in het kantoor van de gerechtsdeurwaarder een afschrift van het exploot kan afhalen, indien hij het toch niet zou hebben teruggevonden in zijn brievenbus

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Duurzame relaties opbouwen met onze klanten is onze grootste prioriteit. Lees hieronder wat klanten over ons zeggen.
“ I really like the quality of the services, very professional, fast and the person who attended to me, Vincent Vitters, was very helpful. ”
Leandro , Brazil
“ De communicatie met Vincent verloopt altijd prettig en informeel. Hij is duidelijk over de prijzen en leverdata van de vertalingen. Soms levert hij zelfs sneller dan toegezegd. De vertalingen zijn prima. ”
Stefan , Valkenswaard
“ Tussen offerte en daadwerkelijk aangeleverde vertaling zaten geen 24 uur. Van bestel formulieren tot POS materiaal keurig netjes. ”
Leon Elders , Tilburg

Wat staat er in een exploot vermeld?

In het exploot worden vermeld de datum van de betekening; de naam, en in het geval van een natuurlijke persoon tevens de voornamen, en de woonplaats van degene op wiens verzoek de betekening geschiedt; de voornamen, de naam en het kantooradres van de deurwaarder; de naam en de woonplaats van degene voor wie het exploot is bestemd; degene aan wie afschrift van het exploot is gelaten, onder vermelding van diens hoedanigheid of, indien het exploot elektronisch is gedaan als bedoeld in het tweede lid, het elektronisch adres waaraan afschrift van het exploot is gelaten.

Verschil tussen exploot en dagvaarding

Een dagvaarding is ook een exploot en is de inhoud van de dagvaarding bijna altijd opgesteld door een ander dan de deurwaarder. De deurwaarder vult slechts de verrichte ambtshandeling in (aan wie hij een afschrift van het exploot heeft achtergelaten en op welke datum en tijdstip dat was). Een dagvaarding is een officiële, schriftelijke oproep om voor een gerecht te verschijnen.

Kosten exploot

Deurwaarders brengen in de fase voordat er een dagvaarding wordt uitgevaardigd veelal incassokosten in rekening. Vanaf het moment van dagvaarden brengt de deurwaarder ook andere kosten in rekening, namelijk kosten voor het verrichten van ambtshandelingen. Ambtshandelingen zijn de werkzaamheden van de deurwaarder die zij volgens de wet als enigen mogen verrichten, zoals, dagvaarden, betekenen (officieel overhandigen) van een vonnis, beslag leggen en ontruimen.

Welke kosten de deurwaarder voor ambtshandelingen in rekening mag brengen is geregeld in het Besluit tarieven ambtshandelingen gerechtsdeurwaarders.

Deurwaardersexploot vertalen

Het aantal niet of gebrekkig Nederlands sprekende mensen is in ons land de afgelopen jaren fors toegenomen. Deurwaarders laten dan ook steeds vaker hun stukken vertalen om er zeker van te zijn dat de communicatie door alle betrokken partijen wordt begrepen. Het vertalen van deze juridische documenten vereist specialistische kennis, want deze documentatie is vaak lastig te doorgronden. Jargon wordt niet geschuwd en juridische termen evenmin.

Onze juridische vertalers zijn daarom up-to-date wat betreft terminologie, schrijfstijl en -wijze. Daarbij zijn onze vertalers zich bewust dat interpretatie verschillen gevolgen kunnen hebben.

Gespecialiseerd in juridische en financiële vertalingen

Interlect, het juridisch vertaalbureau van Eindhoven en Amsterdam, levert ook beëdigde juridische vertalingen. Doordat wij gespecialiseerd zijn in het vertalen van juridische documenten kunnen wij u een nog betere vertaling tegen een scherpe prijs leveren.

Offerte aanvragen

De prijs van een professionele juridische/financiële vertaling is maatwerk en afhankelijk van een aantal factoren. Bijv. het aantal woorden, de taalcombinatie, onderwerp, levertijd en of de vertaling beëdigd dient te worden of niet. Klik hier voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons via 085 40 17 825​.

Ook interessant om te lezen:

Neem contact op

Vul de onderstaande gegevens in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.