Blog

Tips leren Franse taal

Offerte

Een taal leer je woord voor woord

Een nieuwe taal leren is leuk en uitdagend, het houdt je scherp!

Introductie

Heb je altijd al de Franse taal willen leren maar denk je dat je te oud bent of dat je het gewoon te druk hebt? Wil je de taal alleen maar gebruiken voor het praten met mensen, laat de boeken dan maar thuis want je mag en zult veel fouten maken. Geeft niks want op deze manier leer je veel sneller en efficiënter de Franse taal.

Aanpassen aan omstandigheden

Op vakantie probeer ik als toerist altijd de taal van het land te spreken. Kom je daar niet uit dan valt men vaak terug op het Engelse taal omdat die door bijna iedereen in toeristensector wel wordt begrepen of (eventueel gebrekkig) wordt gesproken. Wij Nederlanders zijn behoorlijk vaardig met verschillende talen, de meeste mensen spreken goed Engels, vaak ook nog wel wat Duits een beetje Frans en Spaans, en daarmee kun je je in veel landen redden. Door de taal van het (vakantie)land te begrijp je vaak beter de culturele achtergrond en de dagelijkse gewoontes en gebruiken.

Woordjes leren

Voor het beheersen van een taal heb je een behoorlijke woordenschat nodig. Hoe meer woorden, hoe beter je je verstaanbaar kunt maken. Voor het kunnen begrijpen en spreken over zeer basale onderwerpen moet je ongeveer 500 tot 1000 woorden kennen en begrijpen.

Radio, TV en krant

Luister en kijk naar Franse zenders. Ook al luister je niet bewust, maar onbewust. Het levert je onbewust kennis op van de Franse taal. Bij het journaal zie je beelden en begrijp je waar de nieuwslezer het over heeft. TV5 Monde heeft vaak mooie programma’s en films met Nederlandse ondertiteling. De website van TV5Monde heeft zelfs een aparte sectie: apprendre le Français. Koop een Franse krant en probeer, samen met een woordenboek, te begrijpen wat er geschreven wordt.

Op Internet zijn ook tal van sites te vinden van eenvoudig tot moeilijk b.v. www.kinderpleinen.nl/frans-online-leren en www.leren.nl › Taal

Youtube kanaal 'Imagiers'

Dit kanaal staat vol met filmpjes waarin Franse woorden, grammatica, enz. staan uitgelegd. Erg gemakkelijk omdat je hier ook vaak een beeld bij krijgt van wat je moet leren. Het leren met een afbeelding werkt om het woord beter te kunnen onthouden.

Taalcursus Frans

Een taalcursus in Frankrijk volgen is ook een goede optie. Er zijn overal in Frankrijk wel cursussen van meerdere weken te vinden waarin je niet alleen veel leert maar ook vaak veel meemaakt.

Wil je perfect de Franse taal leren spreken én schrijven, volg dan een taaltraining Frans. Neem voor meer informatie over een taaltraining Frans contact met ons op of vraag via onze website direct een offerte op voor een training zakelijk Frans.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, neemt u contact op 085 40 17 825 , vul onderstaande contactformulier in of vraag direct een offerte bij ons aan.