Blog

Welke taal spreekt men in Brazilië

Offerte

Zakendoen in Brazilië

Brazilië, oftewel Federale Republiek Brazilië, is het grootste land van Zuid-Amerika en het 6e grootste land van de wereld. Het heeft ongeveer 200 miljoen inwoners. Er is veel variatie te vinden vanwege zijn omvang en ligging zoals dichtbeboste delen en vlaktes. De Amazone, de grootste rivier van de wereld loopt door dit land. Het klimaat in Brazilië is voor het grootste deel een tropisch regenwoudklimaat. Brazilië grenst aan bijna alle landen van Zuid-Amerika, en dat zijn Argentinië, Bolivia, Colombia, Frans-Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela. Ondanks dat deze landen allemaal heel verschillend zijn, hebben ze één overeenkomst namelijk de taal: Spaans. De uitzondering is Brazilië want hier spreekt met Portugees. De hoofdstad van Brazilië is Brasilia.

Bevolking van Brazilië

In Brazilië vind je alle culturen van de wereld. Het is een mix van Afrikanen, Europeanen en Indianen. Het grootste deel van de bevolking in Brazilië is van Afrikaanse afkomst maar ook zijn veel Brazilianen van Japanse afkomst. Buiten Japan heeft dit land de grootste Japanse bevolking in de wereld. De meest beoefende sport is voetbal. Het feest der feesten is natuurlijk het carnaval dat 4 dagen duurt. Dit feest stamt uit de koloniale tijd.

Politiek en economie van Brazilië

Ondanks dat de economie van Brazlie behoorlijk goed ontwikkeld is, is het verschil tussen arm en rijk enorm. Ook het onderwijs is schrikbarend slecht. Het land wordt geteisterd door corruptie door het ontbreken van een stabiele en rechtvaardige regering. Er zijn ongeveer 30 miljoen analfabeten en het aantal mensen dat slechts enkele woorden kan lezen en schrijven is nog groter.

Welke talen spreekt men

In Brazilië is Portugees de officiële taal. Het Portugees is iets anders dan het Portugees uit Portugal. Dat komt voornamelijk door het accent. Brazilianen vinden het over het algemeen moeilijker om Portugezen te verstaan dan andersom. Dat de voertaal in Brazilië Portugees is komt door het verdrag van Tordesilla van 1494 waarbij Zuid-Amerika in tweeën werd verdeeld tussen Spanje en Portugal. Op grond van dat verdrag kreeg Portugal Brazilië toegewezen. Portugees wordt bijna door de gehele bevolking gesproken. Het is ook de journalistieke voertaal in Brazilië. Veel Brazilianen spreken geen tweede taal. Zelfs in betere hotels of bij banken kan het gebeuren dat er niemand Engels spreekt. Degenen die wel een tweede taal spreken, spreken vanwege hun afkomst voornamelijk Engels of Spaans. In het zuiden spreekt men eventueel Italiaans of Duits als tweede taal. In Santa Catarina is alles nog deels Duits incl. biermerken en achternamen. Na 6 generaties wordt hier door velen nog Duits gesproken. In Bloemenau is in oktober elk jaar 'das bierfest' en alles is dan nog meer Duitser dan Duits.

Gebarentaal

In 2002 werd door het Nationale Congres van Brazilië de wet op de gebarentaal goedgekeurd. De wet stelt het gebruik van de Braziliaanse gebarentaal, beter bekend onder het Portugese acroniem LIBRAS, verplicht in het onderwijs en bij overheidsdiensten. De taal moet worden geleerd als onderdeel van de curricula van de pedagogie- en logopedieopleidingen. LIBRAS leraren, instructeurs en vertalers zijn erkende professionals. Scholen en de gezondheidszorg moeten toegang bieden toegang aan doven.

Dialecten

Er wonen in Brazilië ongeveer 896.000 Indianen die verdeeld zijn over ongeveer 238 stammen. Deze stammen spreken allemaal een eigen taal zoals Apalaí, Arara, Borôro, Canela, Carajá, Caribe, Guarani, Kaingang, Nadëb, Nheengatu, Terêna, Tucano en Xavante.

Taaltraining of vertaling

Wilt u zaken gaan doen met een bedrijf in Brazilië, dan is het zinvol te achterhalen welke taal gangbaar is in de markt die u wilt gaan bedienen. Interlect verzorgt zakelijke taaltrainingen op maat in onder andere het Portugees, Spaans, Frans, Duits en Engels. Voor meer informatie over onze zakelijke taaltrainingen op maat neemt u contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op 085-40 17 825. U kunt ook direct een offerte opvragen.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, neemt u contact op 085 40 17 825 , vul onderstaande contactformulier in of vraag direct een offerte bij ons aan.