Blog

Welke taal spreekt men in Pakistan

Offerte

Taal en cultuur zijn diep verwoven met tradities en geschiedenis

Om Nederlandse ondernemers een stapje vooruit te helpen in het realiseren van internationale dromen hebben we een uitgebreid selectie van landen blogs met tips over hoe om te gaan met taal- en cultuurverschillen.

Introductie

In 1947 werd Brits India opgedeeld in India en Pakistan. Pakistan, officieel de Islamitische Republiek, heeft meer dan 202.000.000 inwoners. Pakistan is een land in Zuid-Azië en heeft aan de westzijde Iran en Afghanistan liggen, aan de andere kant liggen China en India. De hoofdstad is Islamabad. In de 20e eeuw is het aantal inwoners verzevenvoudigd. Pakistan kent diverse etnische groepen waarvan de grootste de Punjabi’s zijn. Andere belangrijke groepen zijn de Pathanen, Sindhi’s, Beloetsji’s, Muhajirs en de Seraiki’s. In Pakistan wonen veel Afghaanse vluchtelingen.

Pakistan heeft ook een paar mooie, beroemde (natuur)schatten zoals de Himalaya en de Indus-rivier. Er zijn maar weinig landen waar religie zo’n belangrijke rol speelt als in Pakistan. Het land is min of meer de thuisbasis voor de Indiase moslims.

Politiek en economie

Een groot deel van de bevolking werkt in de landbouw, waar tarwe het belangrijkste gewas is. Verder wordt er rijst, gierst, maïs en gerst verbouwd. Katoen is het belangrijkste exportproduct. Veel Pakistani zorgen dat ze door straathandel extra geld verdienen om hun gezin te kunnen onderhouden. Pakistan is een arm land en veel inwoners leven onder de armoedegrens.

De toegenomen sociale en etnische spanningen in de grote steden en de stevig verankerde bureaucratie vormen een extra zware belasting voor de ontwikkeling van de economie in Pakistan. De centrale overheid heeft weinig controle over de door minderheden bewoonde grensgebieden.

Criminaliteit

In Pakistan komt zware criminaliteit voor. Vooral in grote delen van de steden zoals Karachi. Ook buitenlanders zijn soms doelwit van ontvoeringen. Er is een serieuze dreiging van terroristische aanslagen in Pakistan. De veiligheidssituatie is instabiel en onvoorspelbaar. Vooral in plaatsen als Quetta en Peshawar komt regelmatig terroristisch geweld voor.

Officiele talen

De officiële talen in Pakistan zijn het Engels en Urdu. Bij de deling van het Britse Rijk in 1947 koos de Pakistaanse regering voor Urdu als officiële taal, omdat het Urdu duidelijk geassocieerd werd met de Islam, en Pakistan zich zo eens te meer van India wilde onderscheiden. De Pakistaanse overheid propageert het gebruik van het Urdu in het onderwijs en in de media, waardoor de het sprekersaantal van Urdu geleidelijk toeneemt. Desondanks spreekt slechts 8% van de bevolking Urdu als eerste taal. Naast Pakistan wordt het ook gesproken in onder andere Afghanistan, Bangladesh en India.

Andere talen

Ander belangrijke talen van Pakistan zijn:

Dialecten

Van het Urdu zijn verschillende dialecten. Naast het standaard Urdu is er een Dakhani dialect, wat gesproken wordt in het zuiden van India. Pakistan is een land met vele talen. Het heeft 9 erkende talen en ongeveer 70 andere kleine talen. In de zakenwereld worden de nationale talen Urdu en Engels gebruikt.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, neemt u contact op 085 40 17 825 , vul onderstaande contactformulier in of vraag direct een offerte bij ons aan.