Blog

Welke taal spreekt men in Singapore

Offerte

Taal en cultuur zijn diep verwoven met tradities en geschiedenis

Om Nederlandse ondernemers een stapje vooruit te helpen in het realiseren van internationale dromen hebben we een uitgebreid selectie van landen blogs met tips over hoe om te gaan met taal- en cultuurverschillen.

Introductie

De republiek Singapore is een land gelegen in het zuidoosten van Azië. Het behoort tot de vijftig kleinste landen ter wereld. Er wonen meer dan 5 miljoen mensen wat Singapore maakt tot het op twee na dichtbevolkte land ter wereld. De meeste inwoners zijn van Chinese afkomst (76 %). Daarnaast wonen er Maleiers (15 %) en mensen van Indiase/Pakistaanse afkomst (7 %). Wat er overblijft zijn Europeanen en Euraziaten. Het land ligt verdeeld over 63 eilanden tussen Indonesië en Maleisië. Indonesië ligt ten westen van Singapore met daartussen de straat van Singapore. Singapore ligt op ongeveer dertien uur vliegen van Nederland.

De stad Singapore

De stad Singapore is bijna uit zijn voegen gegroeid en is zo goed als helemaal volgebouwd. Dit zorgt voor de schitterende skyline die de stad rijk is. Het centrum van de stad Singapore bestaat uit Orchard Road, de Riverside en een deel van Chinatown, bekend als CBD (Central Business District).

Economie

Als gevolg van een alsmaar groeiende economie is Singapore een land met een hoog welvaartsniveau. Het land behoort tot de belangrijkste handelsgebieden ter wereld. In Singapore wonen en werken duizenden expats uit vele landen. Hierdoor is de stad Singapore bijna uit zijn voegen gegroeid. In Singapore zijn er meerdere grote overdekte winkelcentra met filialen van bijna alle grote modemerken.

Talen

Singapore kent vier officiële talen: het Maleis, het Engels, het Mandarijns (Chinees) en het Tamil. De regering stimuleert het gebruik van het Engels als dagelijkse omgangstaal. In veel televisie-uitzendingen is het Brits-Engels te beluisteren. Officieel is Maleis de nationale taal omdat de Maleisiërs de eerste inwoners waren van Singapore. De tekst van het volkslied Majulah Singapora is gesteld in het Maleis. Maar over het algemeen communiceert men in het Engels. Bijna elke Singaporees spreekt meerdere talen en de kinderen worden ook meertalig opgevoed. Ook op school is de voertaal Engels maar er wordt ook lesgegeven in hun moedertaal om het gevoel met hun cultuur en afkomst te behouden.

Dialecten

Er worden meerdere talen of dialecten dagelijks gebruikt. Singh wordt vaak gesproken. Het klinkt Engels maar er worden veel woorden en uitdrukkingen uit andere talen in verweven. Het Singh maakt gebruik van Maleise, Chinese en Tamil woorden. Singlish wordt ook wel de blauwdruk van de Singaporese samenleving en geschiedenis genoemd.

Heel wat Chinezen spreken thuis of met vrienden Hokkien, Cantonnees, Hakka of een ander dialect. De meeste mensen van Indiase afkomst zijn inderdaad tamils uit het zuiden van India. Maar daarnaast zijn er nog de opvallende sikhs (met tulband en baard), Parsees, Punjabi’s, Pakistani, Bengalezen, enzovoort. Ieder met hun eigen talen, tradities, religies kleding en gewoonten. Ook de Maleiers zijn niet zo gemakkelijk onder één noemer te brengen. Maar ook zijn er tal van mensen met Indonesische voorouders, onder andere Javanen, Minangkabauers, Balinezen, Sundanezen en Acehers, om er maar enkele te noemen. En dan hebben we nog de Peranakan oftewel de Baba-Nyonya, een mengvolk dat traditioneel Maleis spreekt en een geheel eigen keuken en cultuur heeft ontwikkeld, maar toch ook trots is op het Chinese bloed dat door hun aderen stroomt.

Dialecten

Van het Urdu zijn verschillende dialecten. Naast het standaard Urdu is er een Dakhani dialect, wat gesproken wordt in het zuiden van India. Pakistan is een land met vele talen. Het heeft 9 erkende talen en ongeveer 70 andere kleine talen. In de zakenwereld worden de nationale talen Urdu en Engels gebruikt.

Offerte aanvragen

Voor meer informatie, neemt u contact op 085 40 17 825 , vul onderstaande contactformulier in of vraag direct een offerte bij ons aan.